CERTAMEN CICERONANIUM

by

Aquest és un bust de Ciceró

El divendres 19 de febrer es va celebrar a la biblioteca del departament de Història Antiga de la facultad de Geografia i Història de València  una prova de llatí dirigida a tot l’alumnat de 2n de batxilleratde la Comunitat i també de tota Espanya ja que aquest examen es fa el mateix dia i hora a tot l’Estat.

La prova consta d’una traducció i comentari estilístic i filosòfic d’un passatge de l’obra de Ciceró. A aquesta prova va assistir  Laura Rosa SIlvestre de 2n BAT A , dos alumnes de Castelló i una de València. De tots els participants, la Societat d’Estudis Clàssic de la delegació de València, Castelló i Alacant triarà dos exàmens els quals s’enviaran a la Delegació de Madrid que decidirá el guanyador o guanyadora a nivell nacional. El guanyador rebrà com a premi un viatge a Arpinum on es celebra en la primera setmana de maig des de fa 20 anys el Certamen Ciceronianum , una prova de traducció de Ciceró que tria el millor examen de tota Europa.

Els resultats de la prova de la Comunitat es coneixeran aquesta setmana. Desitgem molta sort a tots els participats  i valorem aquesta experiència molt positivament ja que pensem que és una forma de motivar els nostres alumnes interessats per l’estudi de la llengua i cultura llatines.

Queda per últim agrair el treball de Miquel Requena, secretari de la Societat d’Estudis Clàssics, i la divulgación feta per Mariló Limo, professora de llatí de l’IES Matilde Salvador de Castelló (http://elquaderndesisif.blogspot.com/ ) que ens ha passat tota la informació per tal de poder participar per primera vegada en aquest certamen.

Per tal que comproveu que no som els únics a participar ací teniu la direcció del blog d’aquest centre amb el que també van tindre el plaer de compartir l’estada al Camp d’Aprenentatge de Tarragona.

Si voleu més informació, polseu damunt la imatge de Ciceró.

Una resposta to “CERTAMEN CICERONANIUM”

  1. Mariló Says:

    Mª José, jo també vull donar-te les gràcies per la teua capacitat de treball i la il·lusió per ensenyar que transmet el teu somriure. Molta sort, tan de bo que la propera volta ens tornem a veure a Arpino!

Deixa un comentari