Has de visitar el Marq

by

El Museu

El Marq és un museu d’arqueologia que aposta per la renovació del sistema espositiu tradicional, entès com una col·lecció de troballes degudament classificades i catalogades. MARQ és un projecte concebut i desenvolupat des del repte de ser el primer museu arqueològic del segle XXI.

Un recorregut per la història

El passat d’un poble, en els orígens del qual es van succeir diferents civilitzacions, és definitiu en l’evolució i configuració del mateix, i així hem de transmetre-ho a tot aquell que s’apropi al MARQ.

El nou Museu Arqueològic Provincial d’Alacant és molt interessant des del punt de vista didàctic i alhora divertit, rigorós i espectacular.

El Museu ofereix també la possibilitat de conèixer el mètode arqueològic. En tres sales, la Sala d’Arqueologia de Camp, la d’Arqueologia Urbana i la Sala d’Arqueologia Subaqüàtica, es disposen escenografies, audiovisuals i interactius que permeten endinsar-se en les tècniques que utilitzen els arqueòlegs per descobrir el passat i s’ofereix valuosa informació exposada d’una manera atractiva i didàctica.

A més, el Museu compta amb espais expositius per a mostres temporals i instal·lacions necessàries per desenvolupar tasques d’investigació, conservació, restauració, catalogació i divulgació.

Els diferent àmbits temàtics ofereixen al visitant l’oportunitat de realitzar un apassionant passeig per la història. El Museu rep al visitant submergint-lo en l’espai geogràfic d’Alacant, mostrant-li la rica i variada oferta paisatgística i monumental d’aquestes terres. A partir d’aquí comença el recorregut històric per les sales permanents de Prehistòria, Cultura Ibera, Cultura Romana, Edat Mitjana i Edat Moderna i Contemporània.

En el MARQ, les diferents àrees expositives estan vinculades mitjançant blocs temàtics introductoris que donen una continuïtat cronològica als continguts i són recolzats amb espais interactius que inclouen informació detallada sobre jaciments, descripció de peces arqueològiques exposades, formes de vida, etc…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: